هنوز هم بسیاری از افراد، زمانی که عبارت هوش مصنوعی را می شنوند، ربات ها را به یاد می آورند. تصور آنها به این شکل است که هوش مصنوعی، یک ربات است که انجام کارها را برای انسان راحت تر خواهد کرد. آنها اینگونه می اندیشند که در آینده هوش مصنوعی قصد دارد جای انسان ها را پر کند.
معادل عبارت هوش مصنوعی در زبان انگلیسی Artificial intelligence است که به اختصار به آن AI گفته می شود. در حقیقت این تکنولوژی قابلیت تفکر دارد. البته این توانایی با نوع تفکر انسان بسیار متفاوت است. این فناوری سعی می کند که آن را از انسان تقلید کند. در ادامه با سایت دیجی فالوور همراه ما باشید تا به این موضوع بیشتر بپردازیم.
تعریف هوش مصنوعی
تاکنون تعریف مشخصی که همه دانشمندان بتوانند روی آن نظر یکسانی از هوش مصنوعی داشته باشند، ارائه نشده است. اما تعریف های ارائه شده را میتوان به شکل زیر تقسیم بندی نمود:
قابلیت تفکر مثل انسان
تفکر به شکل منطقی
عملکردی مانند انسان
عملکرد منطقی
هوش مصنوعی زیر مجموعه علوم رایانه ای است و هدف آن تولید دستگاه های هوشمند است. این ماشین ها می بایست توانایی انجام وظایف همراه با هوش انسانی را داشته باشد. در واقع ربات یک نوع شبیه ساز هوش انسانی برای کامپیوتر است.
هدف هوش مصنوعی
اساس کار این ربات به این شکل است که برای آن، هوش انسان و نحوه انجام کار را تعریف می کنند. این تعریف باید به شکلی باشد که یک دستگاه بتواند به سادگی آن را انجام دهد. این دستگاه باید بتواند وظایفی که برای آن برنامه ریزی می شود را به شکل درست اجرا کند. اهداف این ربات بر سه اصل پایه گذاری شده است:
توان یادگیری
قابلیت استدلال
داشتن درک
این شاخه از علم رایانه، به تولید دستگاه های هوشمند با قابلیت انجام کاری که به هوش انسان نیاز است ارتباط دارد. این علم یک علم میان رشته ای است و چند رویکرد دارد.
تاریخچه هوش مصنوعی
جنگ جهانی دوم بستری برای ظهور هوش مصنوعی بود. نیروهای ارتش آلمان برای رمز نگاری و ارسال امن پیام های خود از ماشین های مخصوصی استفاده می کردند. در همین زمان یک دانشمند انگلیسی، تلاش می کرد تا کدها را رمزگشایی کند. این دانشمند به همراه تیم خود یک دستگاه اختراع کرد که می توانست رمز پیام ها بشکند.
اینگونه دستگاه ها نیز در زیر مجموعه هوش مصنوعی قرار می گیرند. از نظر دانشمند انگلیسی، دستگاهی هوشمند است که بدون این که حس کنید با یک دستگاه صحبت می کنید، بتوان با او ارتباط برقرار کرد. این مسئله پایه و اساس علم هوش مصنوعی را تشکیل می دهد. یعنی دستگاهی که بتواند مانند انسان فکر کند، تصمیم بگیرد و عمل کند.
شاخه های هوش مصنوعی
علم هوش مصنوعی وسیع و پیچیده است و زیر مجموعه های مختلفی دارد، که عبارتند از:
رباتیک
سیستم تخصصی
توان یادگیری ماشین
شبکه های عصبی
منطق فازی
توان پردازش زبان طبیعی
کاربرد هوش مصنوعی
این علم می تواند در کسب و کارهای مختلف، به کمک انسان بیاید. این کمک کردن می تواند در هر زمینه سود و منفعت های بسیاری را با خود به همراه داشته باشد. چند نمونه از این کاربردها عبارتند از:
حوزه سلامت
مهمترین مسئله در حوزه سلامت، بهبود بیماران و کاهش هزینه های درمان است. شرکت های فعال در این حوزه قصد دارند روش های درمان را با استفاده از این سیستم، سریعتر یاد بگیرند. هوش مصنوعی قادر است زبان طبیعی را درک کند و به سوالات پرسیده شده پاسخ دهد. این سیستم تمامی اطلاعات بیمار را از منابع متعدد استخراج کرده تا بتواند یک فرضیه به وجود آورد. پس از اطمینان از فرضیه، آن را ارائه خواهد داد.
حوزه کسب و کار
برای کارهای تکراری در هر نوع کسب و کار، این امکان وجود دارد که از اتوماسیون رباتیک کمک گرفت. الگوریتم های یادگیری این ماشین می تواند با analytics و CRM پیوند داده شوند. با این پیوند و کشف اطلاعات مورد نیاز، به مشتریان خدمت بهتر ارائه خواهد شد.
حوزه آموزش و پرورش
این علم در حوزه آموزش می تواند به نمره دادن و درجه بندی دانش آموزان به شکل خودکار کمک کند. همچنین قادر است دانش آموزان را ارزیابی کند و با هر یک از آنها متناسب با سرعت او کار انجام دهند. سامانه های مربی هوش مصنوعی، خدمات پشتیبانی بیشتری را به دانش آموزان ارائه می دهد.
حوزه اقتصاد
این ربات در برنامه های امور مالی، می تواند اطلاعات مالی هر فرد را جمع آوری کند. با این کار این سامانه قادر است در زمینه مالی مشاوره دهد. برنامه های دیگری نیز وجود دارد که می تواند در فرآیند خرید خانه نیز کمک کند.
حوزه قانون و قضا
علم هوش مصنوعی می تواند به کشف اسناد و مدارک کمک کند تا صرفه جویی بیشتری در زمان انجام شود. برخی از شرکت ها در حال طراحی و تولید دستیار های مجازی هستند که می توانند پرسش و پاسخ ها را غربال کنند. این دستیار ها می توانند با بررسی و دسته بندی کردن آنها، یک بانک اطلاعاتی به وجود بیاورند.
حوزه تولید
بیشترین استفاده از ربات، بخش صنعت و تولید است. به دلیل این که آنها بهتر از همه می توانند کار انجام دهند. ربات ها در صنعت قادر هستند تمامی وظایف تعریف شده را به شکل کامل و جدا از نیروی کار انسانی انجام دهند.
برقراری امنیت
هوش مصنوعی و فناوری پردازش تصویر، می تواند در ایجاد امنیت، ردیابی مجرمان و تشخیص هویت خلاف کاران به کار گرفته شود. این سیستم قادر است با کمک ربات، چهره افراد و اشیا را تشخیص دهد. همچنین در هنگام مشاهده تخلف یا عمل مجرمانه، آنها را تشخیص می دهد و هشدار های لازم را صادر می نماید.
تفسیر داده ها
یک سیستم تحلیل داده با دریافت داده ها، می تواند نیازهای افراد را تجزیه و تحلیل کند. این سیستم می تواند از قوانین حاکم بر بازارهای مختلف اطلاع پیدا کنند. تحلیل داده های بسیار زیاد، بدون کمک یک سیستم هوشمند و صرفا به وسیله انسان، امکان پذیر نخواهد بود.
نتیجه گیری
در این مقاله از سایت دیجی فالوور، سعی کردیم به هوش مصنوعی ک کارکرد و کاربردهای آن بپردازیم. امروزه جهان در حال حرکت بسوی دیجیتال شدن است. بنابراین بیشتر شرکت ها و سازمان ها، در تلاشند از این ربات در زمینه های محتوایی، ویدیویی و تصویری، بیشترین بهره را ببرند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و هرگونه سوال درباره هوش مصنوعی را از آنها جویا شوید.
سوالات متداول در زمینه هوش مصنوعی چیست و چگونه کار می کند؟
هوش مصنوعی چیست؟
یک زیر مجموعه از علم رایانه با هدف تولید ماشین های هوشمند است. این ماشین ها باید توانایی انجام کارهایی که نیاز به هوش انسان را دارند، داشته باشد.
انواع هوش مصنوعی را نام ببرید؟
حافظه محدود مثل اتومبیل خودران، تئوری ذهن مثل قابلیت درک احساسات انسانی، ماشین های انفعالی مثل حریف کامپیوتری در بازی شطرنج و خود آگاهی به معنی توانایی خودکار بهبود عملکرد خود
هوش مصنوعی چه کمکی به کسب و کارها می کند؟
برقراری امنیت: با کمک پردازش تصویر می تواند به ردیابی مجرمان و پیدا کردن هویت خلاف کاران کمک کند، تفسیر دادهها: استخراج اطلاعات مورد نیاز از داده های ساختار یافته و بدون ساختار، آموزش و پرورش: کمک به درجه بندی دانش آموزان و خودکار شدن نمره دهی، سلامت: کمک به روند تشخیص و درمان
آیا هوش مصنوعی همان علم رباتیک است؟
نخیر، از هم جدا هستند. صرفا در برخی از بخش ها با هدف هوشمند شدن یک ربات استفاده خواهد شد.
استفاده از هوش مصنوعی چه مزایایی دارد؟
از مزایای آن میتوان به اتوماسیون، قدرت تصمیم گیری، مدیریت و انجام وظایف تکراری اشاره نمود. همچنین مدیریت بحران، تحلیل آمار و داده ها و به حداقل رساندن خطا نیز از جمله مزایای استفاده از این فناوری است.
آیا هوش مصنوعی جایگزین هوش انسانی خواهد شد؟
با توجه به پیشرفت علم، توانایی هایی مانند یادگیری به شکل عمیق و شبکه های عصبی ارتقا پیدا کرده اند. اما این علم هنوز نمی تواند جایگزین هوش انسانی، خلاقیت، احساسات و ارتباطات انسانی شود.
آیا هوش مصنوعی برای ارتباطات انسانی مضر است؟
این ابزار سایر فناوری ها، سبب تغییر و تحول در جوامع شده است. هر اندازه که این علم بتواند داده های زیاد را پردازش کند، اما برای ارتباطات انسانی، باید به تعامل انسانی اهمیت داد.