گیمیفیکیشن و تاثیر آن در پیج

گیمیفیکیشن چیست؟ گیمیفیکیشن در کسب و کار چه تاثییری دارد؟

5/5 – (1873 امتیاز)

فعالیت مستمر و پایدار در دنیای تجارت، علاوه بر تعیین و پایبندی به استانداردهای بالا و کیفیت مطلوب، مستلزم برقراری روابط عاطفی و روانی با مخاطبان است. گیمیفیکیشن یک استراتژی جهت افزایش تعامل با مخاطبان تان است، که برای همه کاربرد دارد و نمی توان آن را به یک حوزه ی کاری خاص ربط داد.

البته افزایش آگاهی از برند و جلب توجه مخاطب و به دنبال آن جذب مشتریان بیشتر، مهم ترین قسمت استراتژی بازاریابی کسب و کار شما است. اما چالش مؤثر بعدی که پیش رو دارید، حفظ مشتریان فعلی و ایجاد و تثبیت حس وفاداری در آن ها می باشد؛ اینجاست که چیزی به نام «گیمیفیکیشن» به کار می آید.

البته در کسب و کار های اینستاگرامی همیشه بالا رفتن فالوور سودمند بوده است و بهترین کار خرید فالوور برای این مقوله است.

حال که متوجه اهمیت این اصطلاح در توسعه کسب و کارتان شدید، در ادامه می خواهم تعریف دقیقی از کلمه Gamification و کاربردهای آن را بطور کامل شرح دهم. پس تا پایان با من همراه باشید.

گیمیفیکیشن چیست؟

کلمه Gamification از مشتقات فعل Gamify یعنی ” به بازی تبدیل کردن و بازی سازی” می باشد؛ از این رو گیمیفیکیشن در زبان فارسی به اصطلاحاتی مانند «بازی واری سازی»، «بازی سازی»، «بازی آفرینی» ترجمه شده است. فرآیند جمع آوری تمام عناصر سرگرم کننده و جذاب بازی ها و بکارگیری آن ها در دنیای واقعی و فعالیت های مهم زندگی را گیمیفیکیشن گویند.

در بازی سازی از محرک ها و المان های بازی در محیط های واقعی استفاده می شود، که اساساً با حالت معمول بازی هیچ سنخیتی ندارند. این ترفند کمک می کند تا کارها به شکل لذت بخش تر و پربازده تر انجام شود. بعبارتی هدف از این بازی برانگیختن تعامل بیشتر، سرگرم کردن و تأثیرگذاری بر رفتارهای مخاطبین و برقراری رابطه مطلوب با آن ها است.

“گیمیفیکیشن ماهیت غیر بازی دارد و هدف از بکارگیری آن ایجاد تعامل بیشتر با مخاطبان است.”

توجه کنید!
وقتی در مورد بازی سازی صحبت می کنیم، ممکن است به بازی هایی فکر کنید که صرفاً برای اهداف تجاری تولید می شوند. اما باید بگویم هیچ خبری از ابتکار جدیدی در میان نیست! یعنی در گیمیفیکیشن کار کاملا جدیدی را از صفر شروع نمی کنیم، بلکه سعی می کنیم در بازی ها به یک سری از مولفه ها و تکنیک های انگیزشی موجود از قبل تکیه کنیم که مخاطب را درگیر خود می کند. ما این کار را برای تقویت تأثیر تجربیات کنونی و در نهایت رسیدن به هدف مورد نظر خود انجام می دهیم.

از چه مکانیزم های بازی در گیمیفیکیشن استفاده می شود؟

بازی سازی بر مبنای آن دسته از مکانیسم ها یا محرک های اصلی بازی انجام می شود، که از قبل ثابت شده، می تواند در مخاطب انگیزه ایجاد کند و او را به تعامل وادارد.
با استفاده از ترکیبی مناسب از این مکانیسم ها می توانید به کمک بازی سازی به اهداف خود برسید. مکانیزم های به کار گرفته شده در این شکل بازی عبارتند از:

ارائه امتیاز و پاداش

اگر مخاطبین شما در طول فرایند بازی، امتیاز یا پاداشی دریافت نکنند، اساساً حس حضور در یک تجربه جذاب و تعاملی به آن ها دست نخواهد داد.
وجود سیستم امتیازدهی به کاربر کمک می کند تا احساس کند در یک مسابقه شرکت کرده است و فعالیت هایی که انجام می دهد بیهوده نیست.
در این راستا بهتر است برای رفتارهایی که ارزش بیشتری دارند و یا نیاز به تلاش بیشتری دارند، امتیازات ویژه ای در نظر گرفته شود تا انگیزه انجام آنها در مخاطب ایجاد شود.
معمولاً امتیازات مختلفی به مخاطب تعلق می گیرد؛ به عنوان مثال، امتیازات سابقه یا تجربه و امتیازاتی که می توانند به مواردی مانند کد تخفیف تبدیل شوند.
علاوه بر این، وجود سیستم دریافت امتیاز در عناوین مختلف، مانند امتیاز برتر برای خریداران وفادار یا مشتریانی که بیشتر از 5 خرید داشته اند، می تواند انگیزه ای برای ادامه انجام عمل مورد نظر باشد.

حس رقابت ایجاد کنید

حس رقابت ایجاد کنید

با ساختن یک جدول رده بندی می توانید حس رقابت در مخاطبان خود به وجود آورید؛ جدول رده بندی بیانگر رتبه و وضعیت کاربران در مقایسه با سایر رقبایشان است.
کسانی که در صدر جدول قرار می گیرند، از شهرت و محبوبیتی که بدست آورده اند بسیار خرسند هستند و برای حفظ موقعیت خود بیشتر تلاش می کنند. بقیه هم از جایگاه خود نسبت به دیگران آگاه هستند و و برای کسب موقعیت بهتر انگیزه پیدا می‌کنند.
اغلب وجود جدول رده‌ بندی یک مشوق خارق العاده برای فعالیت و مشارکت در بازی است. هدفی مانند کسب رتبه‌های بهتر در جدول به شرکت‌کنندگان انگیزه می‌دهد که بازی را ترک نکنند.

مرحله‌ بندی یا تخصیص سطح‌ به کاربر در بازی

داشتن سیستمی برای مرحله بندی یا همان اختصاص دادن یک سطح به کاربر ، که این مرحله با دریافت امتیاز افزایش می یابد، دو نقش مهم را ایفا می کند:
اولاً یک شاخص ملموس برای پیشرفت کاربر در بازی است.
ثانیاً موقعیت کاربر را نسبت به اطرافیانش نشان می دهد.
سیستم مرحله بندی کمک می کند کاربران، تمایل به پیشرفت داشته باشند. توجه کنید در سیستم های بازی وار، سطح کاربری در واقع رتبه کاربر نسبت به خودش است. در سطوح بالاتر، کاربران امکانات و امتیازات بیشتری دریافت می کنند، که آنها را تشویق می کند تا برای رسیدن به مراتب بالاتر تلاش کنند.

ایجاد چالش ها و اهداف

اگر می خواهید بازیکنان برای بازی انگیزه داشته باشند، باید چالش ایجاد کنید؛ بازی کردن بدون تعیین اهداف جزئی و کلی عملاً بی معنی است. موفقیت در غلبه بر هر چالشی، مستلزم آن است که کاربر مجموعه خاصی از فعالیت ها را طبق فرآیندی که می خواهید انجام دهد.
این چالش می تواند شامل یک مرحله (مانند ایجاد یک حساب کاربری در وب سایت) یا چندین مرحله (مانند تکمیل قسمت های مختلف پروفایل کاربری) باشد.

نمایش سریع بازخورد

یکی از مهمترین مکانیسم های بازی که به حفظ و افزایش تعامل کاربر کمک می کند، دریافت بازخورد یا فیدبک سریع است.
در این راستا باید بلافاصله با نمایش پیام در محیط بازی، موضوعاتی مانند رسیدن کاربر به سطوح کاربری بالاتر، دریافت پاداش و یا نیاز به انجام اقدامات تکمیلی را به اطلاع مخاطبان برسانید. البته با استفاده از روش های دیگری مانند ایمیل نیز می توانید در محیطی خارج از بازی فیدبک مورد نظر را برای مخاطبان تان ارسال کنید.
این عناصر مهمترین مکانیزم های بازی هستند؛ اما سایر محرک ها نیز ممکن است برای اجرای پروژه گیمیفیکیشن شما مناسب باشند.

توجه
قبل از تصمیم گیری برای اجرای بازی از خود بپرسید که ” آیا این مکانیسم با توجه به اهداف و مخاطبان هدف شما، تجربه بهتری را برای کسب و کارتان فراهم می کند؟”
اگر پاسخ این سوال منفی است، به احتمال زیاد برای پروژه بازی سازی شما مناسب نخواهد بود.

مزایای استفاده از ترفند بازی در کسب و کار

چرا باید به دنبال پیاده سازی یک بازی در سیاست های تجاری خود باشید؟ در این ادامه مهم ترین منافع استفاده از این رویکرد در کسب و کار را به شما معرفی خواهم کرد:

جذب و حفظ مشتریان بیشتر

جذب و حفظ مشتریان بیشتر

یکی از با ارزش ترین جنبه های بازی جذابیت و سرگرمی آن است؛ به کمک بازی واری کردن یک تجربه، می توانید مشتریان بیشتری جذب کنید و مشتریان فعلی خود را حفظ کنید. زیرا امروزه افراد مشتاق سرگرم شدن هستند و بازی واری کردن یک اقدامی موثرترین و سودمندترین راه برای رسیدن به این هدف است.

تقویت حس وفاداری مشتریان

انجام یک بازی کمک می کند تا مشتریان تجربه های رضایت بخشی داشته باشند و همین باعث افزایش وفاداری آن ها خواهد شد. دریافت مشوق‌های درونی از قبیل ارائه پاداش‌ها و امتیازات ویژه، در کنار مشوق‌های بیرونی، باعث می‌شود مشتری برای حفظ احساسات مثبت خود و کسب دستاوردهای بیشتر به سمت شما بازگردد.

در این صورت، هم شما با مشتری تعامل دارید و هم مشتری در ازای زمانی که با شما می گذارند، سود برداشت می کند. پس مشتری زمانی که برای بازی صرف می کند، به منزله اتلاف وقت برای او نیست؛ برعکس روزنه ای برای کسب سود می باشد و طبیعتاً این همان چیزی است که وفاداری ایجاد می کند.

امکان ارزیابی بی طرفانه خط مشی ها و اقدامات کارکنان

اجرای گیمیفیکیشن مستلزم جمع آوری اطلاعات به صورت مداوم و خودکار است. این اطلاعات می تواند شامل هر چیزی باشد؛ از آمار فعالیت های مشتریان گرفته تا بازده کارایی کارشناسان فروش و زمان انتظار برای گفتگو با کارشناسان تیم پشتیبانی.
چنین اطلاعاتی ممکن است در ابتدا خیلی مهم به نظر نرسند، اما به دلیل تصویر منطقی و واقع بینانه ای که از عملکرد کسب و کارتان در اختیار شما قرار می دهد، بسیار ارزشمند است.
با داشتن چنین اطلاعات عینی و دقیق، ارزیابی اقدامات، سیاست‌ها و کارکنان به شکل بی طرفانه و بر اساس اطلاعات مستحکم انجام می شود؛ نه بر اساس روحیات مدیران و یا نظرات شخصی آن ها.

دریافت بازخورد و برقراری تعامل بیشتر با مشتریان

بازی کردن به مشتریان انگیزه می دهد تا از سایت شما بیشتر بازدید کنند؛ بنابراین دسترسی شما به آنها بیشتر از حد معمول خواهد بود.
به عنوان مثال، ثابت شده است که نظرسنجی های انجام شده در سیستم های مبتنی بر گیمیفیکیشن، نرخ مشارکت بسیار بالاتری دارند و پاسخ های بهتری دریافت می کنند.

بطور کلی با پیاده سازی بازی در کسب وکار می توانید بازخورد بیشتر و بهتری از مشتریان تان دریافت کنید و از این بازخورد در راستای بهبود محصولات و خدمات خود استفاده کنید.
علاوه بر این، یک فرصت عالی برای شناسایی مشتریان ناراضی و یافتن راهکار برای حل مشکلات آنها ایجاد می شود.

این موضوع باعث می شود مشتریان ناراضی را جذب کرده و از پناه بردن آنها به برندهای دیگر جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از بازخوردها و نظرات مشتریان، از بازی واری برای حل مشکلات پیچیده تجاری کمک بگیرید.
به یاد داشته باشید که نوآوری و پیشرفت نیاز به کار گروهی دارد و با کمک گیمیفیکیشن می توانید با استفاده از بازخورد و نظرات مشتریان تان گام های قوی تر را در مسیر پیشرفت بردارید.

تقویت فرآیندهای آموزشی و پیاده‌سازی راهکارهای نوین

تقویت فرآیندهای آموزشی و پیاده‌سازی راهکارهای نوین

هنگامی که یک محصول و یا خدمت جدیدی را به بازار عرضه کرده اید که برای پشتیبانی آن نیاز به آموزش جدید دارد، در آماده سازی کارکنان به مشکل بر می خورید. زیرا معمولاً اکثر افراد آگاهانه یا ناخودآگاه در برابر تغییرات مقاومت می کنند، به ویژه اگر پیچیدگی هایی در این میان وجود داشته باشد، روند آموزش به کندی پیش می رود. در واقع ارائه آموزش های پیچیده جدید برای کارمندان شرکت، غیرقابل درک به نظر می رسد و شما کار بسیار سختی را پیش رو دارید.

ساده ترین راه برای سرعت بخشیدن به فرآیند پذیرش و کنار آمدن کارکنان با تغییرات بوجود آمده، این است که از طریق فرآیندهای آموزشی جالب و سرگرمی هایی که تعامل را افزایش می دهد، این تغییرات را کم اهمیت تر جلوه دهید. در نهایت، درک هر چیزی ما را در رویارویی با آن بهتر می کند.

معمولاً آموزش های خشک و بی روح، نتیجه کسل کننده هستند؛ اینجاست که بازی سازی وارد عمل می شود. گیمیفیکیشن با درگیر کردن کاربر، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده می کند؛ وقتی ذهن انسان درگیر است، مفاهیم نیز سریعتر جذب می شوند.
شما می توانید از این رویکرد برای آموزش کارکنان و مشتریان شرکت بهره برداری کنید. افزایش دانش کارکنان و درک بهتر مشتریان به افزایش فروش شرکت کمک می کند.

ایجاد یک محیط کاری آرام

اگر کارکنان یک شرکت از فضای حاکم بر محیط کاری رضایت داشته باشند، عملکردشان نیز بهبود می یابد. در واقع رضایت کارکنان منجر به رضایتمندی مشتری می شود و هر چه فضای داخلی کسب و کار شما بهتر باشد، شرکت شما در ارائه خدمات موفق تر خواهد بود. استفاده از ترفند بازی می تواند علاقه، تعامل و روابط حاکم بر کسب و کار را تقویت کند و فضای بهتری ایجاد کند و در نتیجه رضایت بیشتر مشتری را به همراه خواهد داشت.

ایجاد حس رقابت به کمک بازی یکی از راه های موثر برای ایجاد انگیزه در کارکنان و نزدیک کردن آنها به یکدیگر است. به عنوان مثال انتخاب کارمند نمونه در هفته یا ماه و اعطای جوایز و پاداش و یا امتیاز دادن برای فعالیت های موفقی که به صورت گروهی انجام می شود، باعث تقویت روحیه همکاری و افزایش علاقه کارکنان به فعالیت های مربوطه می شود.

نکات مهم و قابل توجه در دراجرای گیمیفیکیشن

اگرچه بازی سازی فرصت های درخشانی را برای مشاغل مختلف فراهم می کند، اما اگر هوشمندانه انجام نشود منجر به شکست می گردد. از آنجایی که متأسفانه هنوز درک درستی از علاقه ما نسبت به فعالیت های خاصی که به نظرمان سرگرم کننده و جالب است وجود ندارد، بنابراین روی کاغذ آوردن چنین احساساتی کار ساده ای نیست.
در عین حال این موضوع توجیهی برای کنار گذاشتن ترفند بازی نمی باشد، اما باید مراقب باشید و در اجرای بازی سازی به درستی برنامه ریزی کنید. در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:

زیاده روی نکنید

اغراق در هر چیزی، از جمله بازی واری، نتایج خوبی به همراه ندارد؛ به عنوان مثال، هر اندازه در امتیاز و پاداش دادن افراط کنید، آن امتیازات و پاداش ها رفته رفته اهمیت و ارزش خود را از دست خواهند داد. مواردی از قبیل امتیازات، سطوح کاربر، نشان ها و دستاوردهای فردی باید به گونه ای تنظیم و ارائه شوند که برای کاربر لذت بخش شود.
برای مثال، اگر برنامه سلامتی شما به ازای هر 200 متر دویدن، به کاربران یک نشان اعطا کند، ممکن است بتوانید گروهی از افرادی را که با وسواس مدال‌های مجازی جمع‌آوری می‌کنند را جذب کنید، اما تأثیر روانی این دستاورد را از دست داده‌اید. پس زیاده روی نکنید و هر نشان، سطح و دستاورد را به گونه ای تنظیم کنید که کاربر بتواند به پیشرفت خود افتخار کند یا حداقل احساس رضایت درونی کند. اگر بتوانید تعادل لازم را برای ایجاد حس رضایت در افراد را برقرار کنید، گیمیفیکیشن را به درستی اجرا کرده اید.

برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی کنید

در پیاده سازی بازی برای فعالیت های تجاری نباید بدون برنامه ریزی عمل کنید؛ بنابراین در گام اول بایستی وضعیت بازار را زیر ذره بین قرار دهید، سپس یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. برای شناسایی و درک مشتریان تان زمان بگذارید و در کنار آن کسب و کار خود را نیز به خوبی آنالیز کنید.
هوشمندی مشتریان خود را دست کم نگیرید؛ آنها از احساسات، خواسته ها و نیازهای خود آگاه هستند و اگر شما آنها را تامین نکنید، بسیاری از آنها حس وفاداری و تعهد در کنار شما ماندن را از دست خواهند داد.
اگر مشتریان وفاداری دارید که در شرایط مختلف در کنار شما مانده اند و طرفدار پروپاقرص خدمات و یا محصولات برند شما هستند، بررسی کنید و ببینید چه چیزی باعث این حس غرور و وفاداری در وجود آن ها شده است. بر همین اساس محیطی را در فرآیند بازی ایجاد کنید تا این حس را تقویت کرده و آن را به سایر مخاطبان تان انتقال دهید.

محوریت کسب و کار در اجرای گیمیفیکیشن را در نظر بگیرید.

شاید فکر می‌کنید که بازی را در فرآیندهای کسب‌ وکار خود گنجانده‌اید و تصورتان بر این است که مردم به آنچه شما پیاده‌سازی کرده‌اید علاقه‌مند می‌شوند، اما باید مطمئن شوید که محوریت کسب‌ و کار در بازی گنجانده شده است. سخت ترین نکته در مورد بازی سازی درک نحوه ترکیب تجارت با بازی است.
طراحی یک بازی جذاب و اعتیاد آور دشوار است؛ اما دشوارتر از پیاده سازی یک بازی جذاب در یک کسب و کار کسالت آور است. از این رو حواستان باشد از هدف اصلی کسب و کار خود غافل نشوید و همواره به یاد داشته باشید که شما با هدف افزایش جذابیت کسب و کارتان به بازی سازی روی آورده اید.
در غیر این صورت نه تنها به هدف مورد نظر نخواهید رسید، بلکه با ارائه یک بازی بی ربط تصویر خوبی از کسب و کارتان را در ذهن مخاطب به نمایش نمی گذارید. بنابراین در فرآیند گیمیفیکیشن، ضمن توجه به نیاز به مکانیزم های بازی، از اهداف اصلی کسب و کار خود غافل نشوید.

خلاقیت داشته باشید، اما از ایجاد پیچیدگی پرهیز کنید.

خلاقیت در موفقیت کسب و کار بسیار مهم است. در مورد گیمیفیکیشن نیز، هیچ محدودیتی برای پیاده سازی خلاقیت در برنامه ها و اقداماتی که می توانید اجرا کنید وجود ندارد.
اما باید به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که پیچیدگی و زمان بر بودن بازی نمی تواند نتیجه مثبتی در بازی به همراه داشته باشد، زیرا معمولا کاربران زمان زیادی را برای شرکت در این موارد اختصاص نمی دهند. بنابراین سعی کنید تا حد امکان از اصل سادگی در قوانین و سازوکار آن پیروی کنید بدون اینکه بر جذابیت بازی تاثیری بگذارد.
در ارائه امتیاز و پاداش هوشمندانه عمل کنید.
توجه داشته باشید که پاداش بازی می تواند هم درونی( احساس رضایت) و هم بیرونی (مانند کدهای تخفیف)باشد. اینکه بازی خود را بر روی پاداش‌های بیرونی یا درونی متمرکز کنید، به شما و استراتژی‌هایتان بستگی دارد؛ اما به خاطر داشته باشید که در دراز مدت، احساسات درونی معمولاً به یاد ماندنی‌تر هستند.
البته پاداش‌های بیرونی می توانید به نوبه خود مشتریان بیشتری را به سمت شما جذب کند، بنابراین استفاده ازپاداش‌هایی بیرونی نیز بهتر است بخشی از استراتژی کسب و کار شما باشد.
اما در نهایت این پاداش‌ درونی است که در بلند مدت باعث ایجاد حس رضایت و وفاداری مشتری نسبت به برند شما می‌شود.

پیاده سازی گیمیفیکیشن را محدود نکنید

اغلب شرکت ها برای ترغیب مشتریان هدف خود و افزایش فروش به راه اندازی بازی روی می آورند، اما پیاده سازی یک بازی می تواند از جهات مختلف به رشد و بهبود کسب و کار شما کمک کند.
به عنوان مثال، همانطور که قبلا ذکر شد، می توانید از ترفند بازی برای آموزش کارکنان یا حتی تقویت کار تیمی استفاده کنید. ارائه هوشمندانه پاداش های مختلف، همراه با ایجاد حس رقابت، می تواند کارکنان را برای مشارکت در فعالیت مورد نظر ترغیب کرده و همچنین به ایجاد فضایی شاد در محل کار کمک کند. بنابراین با دیدی باز به سراغ برنامه ریزی برای استفاده از بازی در ابعاد مختلف کسب و کار بروید و در پیاده سازی آن محدودیت ایجاد نکنید.
گیمیفیکیشن در اینستاگرام چگونه انجام می شود؟

این روزها کاربران اینستاگرامی به منظور افزایش تعامل پیج شان، به طور گسترده از گیمیفیکیشن استفاده می کنند.
برخی از تکنیک های بازی سازی در اینستاگرام در بین کاربران رایج است و تقریبا اکثر پیج های پربازدید از یک سری بازی های خاص برای جذب مخاطب، معرفی محصولات و یا خدمات جدید و همچنین افزایش فروش کمک می گیرند.
قبل از اینکه صحبت درباره نوع بازی ها، می خواهیم در مورد نحوه انجام بازی سازی در اینستاگرام را بررسی کنیم.
فعالیت های اینستاگرام حول محور لایک، فالوور، استوری و پست متمرکز است؛ لایک کردن یا لایک شدن، فالو کردن یا فالو شدن، بازدید استوری یا پست، انتشار استوری و یا پست دغدغه تمامی کاربران اینستاگرام شده است. به نوعی می توان گفت تمام این فعالیت ها در محیط اینستاگرام مانند یک بازی هیجان انگیز می باشد. به نظر شما امکان راه اندازی بازی های دیگر در اینستا با کمک این ابزارها وجود دارد؟!

در ادامه می خواهیم به نمونه های رایج گیمیفیکیشن در اینستاگرام اشاره کنیم:

برگزاری مسابقات و انجام قرعه کشی

برگزاری مسابقات و انجام قرعه کشی

انواع آنلاین شاپ ها در اینستاگرام، واینرها، بلاگرها و پیج های فروش خدمات، برای افزایش تعامل پیج شان و جذب فالوورهای بیشتر به صورت دوره ای بین فالوورهای پیج شان قرعه کشی انجام می دهند.
تگ کردن یا منشن کردن پیج ها
تگ کردن و یا منشن کردن افراد در زیر پست های جایزه دار نوعی دیگری از گیمیفیکیشن های رایج در اینستاگرام است. به این صورت که صاحب پیج یک محتوای تصویری و یا ویدئویی را در پیج خود منتشر کرده و از فالوورهای خود می خواهند در ازای دریافت تخفیف یا امتیاز دیگری دوستان خود را در زیر پست منشن کنند.

انتشار استوری ها و پست های پرسش و پاسخ

به کمک استیکرهای Question، Quiz، Poll استوری های پرسش و پاسخ راه اندازی کنید و از فالوورهایتان درخواست در این نظرسنجی ها شرکت کنند. یا با انتشار تولید محتوای چالش برانگیز از فالوورهایتان درخواست کنید نظرات خود را در زیر پست تان کامنت بگذارند و بهترین کامنت را پین کنید. فراموش نکنید مخاطبان شما دوست دارند کامنت های دیگران را بخوانند و در مورد یک موضوع خاص تبادل نظر کنند، از این رو سعی کنید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

کاربردهای گیمیفیکیشن در اینستاگرام

افزایش تعداد لایک‌ و کامنت
دیده شدن در اکسپلور اینستاگرام
افزایش تعداد فالوورهای هدفمند
افزایش اشتراک گذاری مجدد پست ها
ویرال شدن پست ها
راه اندازی کمپین‌های فروش
برگزاری تبلیغات و جذب مشتری

مزایای بهره گیری از بازی سازی در اینستاگرام

بازی سازی در کسب و کارها مزایای زیادی به همراه دارد، از جمله آن ها می توان به درگیر کردن بیشتر ، افزایش تعامل و ایجاد حس خوب در بین مشتریان اشاره کرد. یکی از ترفندهای اینستاگرام مارکتینگ برقراری تعامل دوستانه با مخاطبین است؛ هر چه مشتریان روابط صمیمی تر با کسب و کار داشته باشند، امکان خرید آن ها بیشتر نیز می شود.
نحوه تعامل شما احساس خاصی را در مورد شما و کسب و کارتان در مخاطب ایجاد می کند؛ اگر این احساس مثبت باشد، به احتمال زیاد از شما خرید خواهد کرد. اما اگر به دلایلی حس بدی در مشتری ایجاد شود، حتی اگر به محصول شما نیاز جدی داشته باشد، از شما خرید نخواهد کرد. حتما چندین بار برای شما هم پیش آمده که در مواجهه با رفتار بد، سرد یا توهین آمیز فروشنده از خرید ضروری خود منصرف شوید.

یکی از راه‌های ایجاد حس خوب در مشتری، استفاده از گیمیفیکیشن است. بازسازی این فرصت را برای شما مهیا می کند که احساس بهتری در مشتریان تان ایجاد کنید و بدین ترتیب فروش تان را افزایش دهید.
از طرف دیگر، مشتریان زمانی می توانند از تمام رویدادهای مرتبط با کسب و کار شما از قبیل تخفیفات، حراجی ها، محصولات و خدمات جدید مطلع شوند، که با شما تعامل داشته باشند. اگر ارتباطی بین شما و مشتریانتان وجود نداشته باشد، آنها از هیچ رویدادی در کسب و کار شما آگاه نخواهند شد.
اصول پیاده سازی گیمیفیکیشن در اینستاگرام
پیاده سازی بازی در هر کسب و کاری قوانین و اصول خاص خود را دارد؛ اینستاگرام نیز مستثنی از این قاعده نیست. برخی از این اصول به قرار زیر می باشد.

هدف خود را مشخص کنید

هدف خود را مشخص کنید

هدف تان را از اجرای بازی در اینستاگرام تعیین کنید؛ افزایش فالوور، فروش محصول، افزایش آگاهی از برند، بالا بردن نرخ تعامل پیج.
بسته به هدف خود، باید یک بازی مناسب را در نظر بگیرید؛ هر نوع بازی نمی تواند نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد. تا زمانی که دقیقاً هدف خود را ندانید، نمی توانید یک بازی متناسب با آن طراحی کنید؛ بنابراین تعیین هدف اولین و مهمترین اصل بازی سازی در اینستاگرام است.
سادگی را در بازی سازی رعایت کنید.
اگر بازی سازی پیچیده طراحی شود، کاربران تمایل به شرکت در بازی نخواهند داشت؛ به همین دلیل باید بازی خود را تا حد امکان ساده طراحی کنید. دلیل اینکه پیج های اینستاگرامی، گیمیفیکیشن را به صورت قرعه کشی، لایک، کامنت یا اشتراک گذاری پیاده سازی می کنند پیروی از این اصل سادگی است. تمام کاربران اینستاگرام با انجام دادن فعالیت هایی ذکر شده در بالا آشنا هستند؛ حال اگر بخواهید مخاطب در محیط اینستاگرام کاری متفاوت از این فعالیت ها انجام دهد، ممکن است برایش سخت باشد و از انجام آن چشم پوشی کند.

شناخت مخاطبین پیج

هر پیجی طرفداران خاص خود را دارد؛ نیازها و علایق مخاطبان پیج تان را شناسایی کرده و بر اساس انتظارات و علایق آن ها بازی طراحی کنید.
توصیه می کنیم ابتدا با برگزاری نظرسنجی، شناخت خوبی از مخاطبین پیج تان را بدست بیاورید؛ سپس برای اجرای یک بازی سازی خوب برنامه ریزی کنید.

نتایج را بررسی کنید

بعد از اجرای بازی باید بازخوردهای مخاطبان را بررسی کنید؛ بررسی کنید که چه تعداد از آن ها در این بازی سازی شما شرکت کرده اند؟ اگر تعداد زیادی از مخاطبان تان در این بازی سازی شرکت کرده باشند، یعنی شما توانسته این استراتژی را به خوبی پیاده سازی کنید؛ در غیر اینصورت سیاست بازی را عوض کنید.

اعطای پاداش و یا امتیازات واضح

اگر بازی شما مبتنی بر امتیازدهی است و کاربران برای انجام آن پاداش یا امتیاز ویژه ای دریافت می کنند، این را به وضوح بیان کنید. ابهام در امتیازدهی باعث می شود تا کاربران تمایلی به شرکت در بازی نداشته باشند.
به کاربران بگویید دقیقاً چه کاری باید انجام دهند، و در مقابل چقدر و چگونه امتیاز به عملکرد آن ها داده می شود. حواستان به این موضوع نیز باشد که در قرعه کشی برای اعطاء جوایز به افراد برنده صادق باشید و در امتیازدهی طبق قولی که به مخاطبان تان داده اید عمل کنید. یک کلام سعی کنید قرعه کشی به گونه ای باشد که عدالت در آن کاملا رعایت شود.
اولویت همیشه خواسته های مخاطب است
شما در اینستاگرام برای خودتان بازی طراحی نمی کنید، بلکه این بازی برای به چالش کشیدن مخاطبان شما است. همیشه یادتان باشد که این مخاطبین و رفتار آنهاست که به عملکرد شما ارزش می دهد؛ اگر مخاطبی نداشته باشید، اجرای گیمیفیکیشن هم به کارتان نمی آید.

مثبت بودن شکل بازی

هر عملی که جنبه مثبت داشته باشد، حس خوبی را در ناخودآگاه مخاطب ایجاد می کند. اما هر چیز منفی در ذهن مخاطب تاثیر بدی می گذارد و باعث ایجاد حس بد دراو می شود. بنابراین سعی کنید با استفاده از نمادهای انگیزشی، بازی را به شکل مثبت اجرا کنید.

نکته

رعایت اصول بالا در اجرای هر نوع بازی ضروری است و نادیده گرفتن هر یک از موارد فوق ممکن است باعث منجر به شکست بازی شود.
به یاد داشته باشید که هر عنصری که بتواند مخاطب شما را هیجان زده کند و او را ترغیب به معرفی شما به دیگران نماید، بازی موفقی برای پیج اینستاگرام شما خواهد بود.

حرف آخر

گیمیفیکیشن یکی از روش های جدید بازاریابی برای توسعه کسب و کار و البته افزایش فروش است. برای همه ما ثابت شده است که اگر حین آموزش مطلبی، بازی را دخیل کنید، یادگیری بسیار مؤثرتر خواهد بود. بنابراین شک نکنید اگر استراتژی های فروش خود را با بازی همراه کنید، ذهن منطقی‌ ترین مشتریان شما هم برای خرید اشتیاق نشان خواهد داد. اما در طراحی بازی عجله نکنید و با آگاهی از هدف و شناسایی علایق مخاطبین خود، یک بازی مناسب را در نظر بگیرید.
گیمیفیکیشن این پتانسیل را دارد که به عنوان یک ابزار قدرتمند در کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین با کمک راه اندازی یک بازی، کاربران، مشتریان و کارمندان خود را تشویق کنید تا در ازای دریافت پاداش اقدام مورد نظر خود را به خوبی انجام دهند.
با استفاده صحیح و حساب شده از ترفند بازی و توجه به نکات فوق می توانید آگاهی از برند خود را افزایش دهید، از رقبای خود پیشی بگیرید و تجربه ای منحصر به فرد برای مشتریان خود ایجاد کنید.

منبع

سوالات متداول

گیمفیکیشن چیست؟

مجموعه ای از قانون و قواعد بازی گفته می شود که افراد با به کار گیری آن ها در کسب و کار خود باعث افزایش تعامل می شود.

سه عنصر مهم برای استفاده از گیمفیکیشن چیست؟

1-متن یا محتوای نوشتاری 2-ارزش 3-موفقیت

1دیدگاه
در بحث درباره این مقاله شرکت کنید!
ارسال دیدگاه
خرید فالوور واقعی
خرید فالوور واقعی
خرید ویو اینستاگرام
خرید ویو اینستاگرام
خرید لایک اینستاگرام
خرید لایک اینستاگرام
Search

فهرست مطالب

1000
فالوور ارزان
267,550تومان
سفارش
1000
فالوور بدون ریزش
96,890تومان
سفارش
1000
فالوور فول ایرانی
117,000تومان
سفارش
1000
ویو اینستاگرام
4,150تومان
سفارش
1000
لایک اینستاگرام
2,350تومان
سفارش
1000
لایک فول ایرانی
157,760تومان
سفارش
1000
ویو استوری
21,720تومان
سفارش
تخفیف‌های داغ می‌خوای زودتر از بقیه از تخفیف‌ها باخبر بشی؟🎁 فعلا نه بله حتما!